Султански кюфтета

14/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Да си султан може да си има недостатъци, като например многото тъщи, но си има и предимства - хубавата храна и ужасно вкусните кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 052
  • Преглеждания за месеца607
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата заедно с нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва както за мусака.

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват като за пюре, след което се омесват с едното яйце, брашно и сол.

Картофеното тесто се разстила на масата и от него с водна чаша се изрязват 4 или 6 питки. В средата на половината от тях се слага изпърженото месо и се покрива с другите питки.

От останалите яйца, брашно, щипка сол и малко вода се приготвя палачинково тесто.

Кюфтетата се потапят в палачинковото тесто, после в галета и се изпържват в сгорещената мазнина.

Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от настърганите сирене и кашкавал.

Сервират се със салата или доматен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар