Гювеч с агнешко по тракийски

14/04/2017
Мими А.от Мими А.Новак
"В сезона на агнетата и тракийският гювеч е с агнешко. И да знаете - уникално вкусен е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца365
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • червени чушки - 6 бр. изпечени и обелени / може и от консерва/
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се изпържва в загрятата мазнина, след което се прибавят последователно нарязаните на дребно лук, моркови, целина и домати.

Поръсват се с червения пипер, заливат се с малко гореща вода и се варят на тих огън до омекване на месото.

Прибавят се нарязаните червени и люти чушки. Посолява се и се добавя оризът. Долива се още малко вода и се изсипва в тава.

Пече се бавно, докато оризът хубаво поеме течността.

При сервиране се поръсва с повечко черен пипер.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар