Гювеч с агнешко по тракийски

14/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"В сезона на агнетата и тракийският гювеч е с агнешко. И да знаете - уникално вкусен е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се изпържва в загрятата мазнина, след което се прибавят последователно нарязаните на дребно лук, моркови, целина и домати.

Поръсват се с червения пипер, заливат се с малко гореща вода и се варят на тих огън до омекване на месото.

Прибавят се нарязаните червени и люти чушки. Посолява се и се добавя оризът. Долива се още малко вода и се изсипва в тава.

Пече се бавно, докато оризът хубаво поеме течността.

При сервиране се поръсва с повечко черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар