Супа от карфиол със сирене

14/04/2017
"Бързо, лесно и завладяващо вкусно - ето го и нашето предложение за хапване "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 15 г
  • лук - 1 глава нарязана
  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 600 мл
  • зеленчуков бульон - 150 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • слънчогледово олио - 2 ч.л.
  • сирене - 100 г настъргано
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете лука и го задушете за 3 минути.

Накъсай те карфиола на цветчета, отделете около 100 г от тях и останалите добавете в тенджерата заедно с млякото, бульона и дафиновия лист.

Оставете да заври, след това намалете котлона и варете на слаб огън 10 минути.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Накъсайте останалия карфиол на съвсем малки цветчета и го запържете за 5 минути, докато леко се зачерви.

Извадете дафиновия лист и пасирате супата. Добавете сол и черен пипер. Подгрейте отново, но внимавайте да не заври.

Свалете супата от котлона, добавете настърганото сирене и разбъркайте за да се разтопи.

Сипете в купички, а отгоре поръсете със задушените цветчета карфиол и нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар