Хлебен пудинг със сирене и лук

14/04/2017
"За приготвянето на вкусна вечеря не е нужно кой знае колко - малко хляб, яйца и вкусна тайна, която ще ви разкрием "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хляб - - 350 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • ементал - 100 г Сирене настъргано
  • праз - 2 стръка тънко нарязани
  • зелен лук - 2 стръка нарязани на тънко
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета и ги накиснете в млякото за около 15 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата с лютия червен пипер и овкусете със сол и черен пипер. Добавете Ементала, праза и зеления лук и разбъркайте.

Прехвърлете яйчната смес при хляба и млякото. Разбъркайте внимателно и изсипете всичко в намаслена тава с вместимост 2 литра.

Поръсете с настъргания пармезан и печете 30 минути, докато пудингът омекне и коричката стане хрупкава.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар