Кейк с портокалова глазура

14/04/2017
"Правилото е - горчиво кафе - сладък и много ароматен кейк "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • масло - 60 г, стайна температура
  • захар - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 125 мл стайна температура
  • портокалов сок - 60 мл, прясно изцеден
  • портокал - около 1 с.л. кора от 1
  • ванилия
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 160 г
  • сол - 1 щ.
  • орехи - 80 г цели ядки ненатрошени
  • ГЛАЗУРА
  • портокалово сладко - нарязано на парченца + сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса
Кейкова форма намаслена, леко набрашнена и дъното покрито с хартия - 28/13 см.

С миксер се разбива маслото за около 1 мин и се добавя захарта на порции. Разбива се до побеляване. Едно по едно се добавят яйцата, прясното мляко, портокаловата кора и сок, ванилията, солта. Пресява се брашното с бакпулвера и се добавя на две порции. Разбърква се до хомогенна смес. Накрая се добвят орехите и се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в кейкова форма. Пече се на 170-180 градуса за около 30-35 мин.

Глазура:
Портокаловото сладко, нарязано на кубчета, се поставя върху кейка и се залива с малко от сиропа.

Източник: Йоли
Забележка: Ползвала съм гръцко портокалово сладко, което съм нарязала на парченца, тъй като плодовете са цели. Захарта в кейка съм я намалила на 150 г и е напълно достатъчна.

Прекрасен, свеж, ароматен кейк на портокали точно за закуска с горчиво кафе преди Великден.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Krassi11
Krassi11
18.04.2017 23:23
Много съблазнителна и свежа рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв