Готвено агнешко с лапад и ориз

14/04/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Гарантирано по-сочно агнешко надали ще опитате някога "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 751
  • Преглеждания за месеца1750
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • лапад - 600 г (бланширан)
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • пресен джоджен - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • бял пипер
  • олио
  • сол

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и слагате да се запържат в олиото, после добавяте нарязания лук. Сипвате червения пипер, белия пипер и доливате с вода.

Оставяте така да ври на по слаб котлон.

Изчистения лапад слагате във вряща подсолена вода. Прецеждате и нарязвате на парчета.

Когато месото започне да се къса, слагате лапада и джоджена. След пет минути сипвате и измития ориз, на моменти е необходимо да се разбърква.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар