Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко Варено»Готвено агнешко с лапад и ориз

Готвено агнешко с лапад и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Готвено агнешко с лапад и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Гарантирано по-сочно агнешко надали ще опитате някога"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • лапад - 600 г (бланширан)
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • пресен джоджен - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • бял пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и слагате да се запържат в олиото, после добавяте нарязания лук. Сипвате червения пипер, белия пипер и доливате с вода.

Оставяте така да ври на по слаб котлон.

Изчистения лапад слагате във вряща подсолена вода. Прецеждате и нарязвате на парчета.

Когато агнешкото започне да се къса, слагате лапада и джоджена. След пет минути сипвате и измития ориз, на моменти е необходимо да се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: