Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Цитрусова риба скумрия

Цитрусова риба скумрия

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738442
Цитрусова риба скумрия1 / 3
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Има нещо неустоимо в комбинацията - риба и цитруси"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • портокал - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумриите от глави, опашки и вътрешности, измиваме и разполовяваме на две равни филета. Разтъкваме ги със сол и черен пипер.

Разбъркваме зехтина със сока от половин лимон, половин портокал, сол и чесъна, пресован предварително.

Заливаме рибата с маринатата, разклащаме, за да попие навсякъде, и оставяме за час на хладно.

След това подреждаме върху рибите кръгчета резенчета от останалите половинки портокал и лимон и печем до готовност в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не се прави така! Ако печете рибата с лимон, никога не позволявайте той да прегори. 100% ще горчи, а и не е красиво. Слага се накрая.
12.04.2023 00:24