Агнешко задушено

14/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Който разбира, крехко агнешко месце без гарнитура хапва "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 4 кг плешка и ребра
  • олио – 100 мл
  • червен пипер – 2 с.л.
  • подправка – 2 с.л. готов микс за агнешко
  • сол – на вкус
  • пресен лук – 1 връзка
  • джоджен – 1 връзка
  • моркови – 6 бр. големи
  • черен пипер – 15 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката и ребрата на порции, измийте и ги подсушете.

В купа обединете олиото, червения пипер, готовия микс подправки и сол на вкус, разбъркайте. Всяко парче месо обливайте с 1 ч.л. от сместа и с пръсти втривайте (масажирайте) много добре.

Нарежете лука и джоджена на ситно, а морковите - на филийки, смесете и разбъркайте зеленчука.

В тава с капак разстелете равномерно зеленчука, наредете порциите месо една до друга плътно и поръсете с зърната черен пипер. Не е нужно да наливате вода, защото когато месото е плътно наредено, е достатъчно неговият сос и мазнина, които пуска.

Нагрейте фурната на 200 градуса и поставете тавата в нея със затворен капак. След като месото започне да завира, намалете градусите на 160 и така печете до готовност на месото. Сервирайте задушеното агнешко с агнешка дроб сарма.

Сочно изпечено месо с невероятен вкус, опитайте!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар