Пилешки хапки със сладко-кисел сос

14/04/2017
Мария
отМарияЧирак537461
"Ако планирате парти с приятели, ето и нашето предложение за вкусна изненада "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 733
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за пилето
  • пилешко месо - 500 г
  • натриев глутамат - 1/2 ч. л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • за панировката
  • брашно - 170 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - 35 мл
  • вода - 250 мл
  • [за сладко - киселия сос]
  • захар - 200 г
  • ябълков оцет - 200 мл
  • кетчуп - 80 г
  • доматено пюре - 60 г
  • царевично нишесте - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме оцета да кипне със захарта и към тях прибавяме кетчупа и доматеното пюре. Вариме около 15 минути. Накрая слагаме и нишестето, разтворено в малко вода.

Взимаме пилешкото месо и го нарязваме на кубчета, които кубчета овкусява със сол, черен пипер и натревият глутамат. Оставяме ги да престоят за няколко минути, покрити с фолио.

Продуктите за панировката ги смесваме и разбиваме добре с бъркалката.

Взимаме нарязаното месо и го овалваме хубаво в панировката, след което го пържем на средна температура в сгорещено олио. След това го изваждаме върху хартия.

Оцедените хапки ги слагаме в чиния, а сладко киселият сос в купичка за допълнение към хапките.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар