Пролетна каша от коприва и орехи

14/04/2017
"Още една пролетна вкусотия от графата Рецепти за душата Непременно я пробвайте!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата и я попарете, докато омекне. Отцедете я от водата водата прецедете и оставете настрана/. Нарежете я на ситно.

Обелете лука, почистете го и го наситнете.

Задушете го в мазнината. Добавете копривата и гответе при непрекъснато бъркане с дървена бъркалка, 5-6 минути.

Добавете червения пипер, доматеното пюре, разбъркайте и налейте отделената копривена вода.

Оставете ястието да къкри на тих огън, до сгъстяване. Овкусете със сол.

В края на готвенето прибавете счуканите орехи, които предварително сте запекли за кратко в сух тиган. Овкусете със свеж джоджен.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар