Тутманик с киселец и сирене

14/04/2017
"Не ни вярвайте, като казваме, че е вкусен, вие сте длъжни да проверите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладкото мляко. Прибавете захарта и около 1 с.л. брашно. Оставете на топло сместа, за да се активира маята.

Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете течната смес. Добавете разбитите яйца /отделете един жълтък за намазване/, солта и част от олиото. Замесете меко тесто, като в процеса на месене усвоете и останалото олио, като потапяте ръцете си.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да удвои обема си.
Почистете киселеца и го бланширайте за кратко.

Отцедете го и го задушете за кратко с маслото. Охладете. Прибавете натрошеното сирене и размесете.

Готовото тесто разточете на кора. Нарежете на ленти. Върху всяка лента сложете от плънката и завийте на охлювче.

Подредете охлювчетата в намазнена и суха тава. Оставете тутманика отново да удвои обема си.

Намаже с разбит жълтък и изпечете в предварително загрята фурна до златисто /температурата на фурната варира от 170 до 200 градуса/.

Готовия тутманик поръсете леко със студена вода, покрийте с кърпа и оставете да си "отпочине".подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар