Бутер милфьой с крем

14/04/2017
"Решихме да поразчупим традицията и да приготвим този класически десерт с бутер тесто - получи ни се великолепно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 300 г
  • крем paradies - 1 пакет ванилия на Д - р Йоткер
  • прясно мляко - 300 мл
  • ягоди - 5 - 6 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете бутер тестото на тънка кора. С помощта на чаша или ринг изрежете кръгчета.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия. Поръсете ги с пудра захар. Сложете втори лист домакинска хартия отгоре и ги покрийте.

Притиснете ги с друга тава /по-тежка - целта е тавата да не позволи на тестото да се надигне/ и изпечете на 180 градуса във фурна с обдухване до готовност. Охладете.

Разбийте крема по указания на пакета начин.

Намажете едно кръгче с крем, гарнирайте с парченца ягоди, сложете второ кръгче и работете по същия начин.

Завършете с трето кръгче. Поръсете обилно с пудра захар.
Работете така до изчерпване на продуктите.

Оставете на хладно за няколко часа, преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар