Агнешка чорба за Великден

14/04/2017
"Задължителна за празника! Отваря апетита за следващите я агнешки мръвки "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 161
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 500 г дроб и чревца
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • ориз - 3 с.л. пълни
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • пресен джоджен
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца се обръщат с обелена гладка пръчка и се измиват много добре на течаща вода. Поставят се в тенджера заедно с агнешкия дроб, заливаме със студена вода и варим до полуготовност.

Пяната при варенето се изхвърля, бульонът се запазва, дреболиите се отцеждат и нарязват на кубчета и се връщат в бульона, течността е около 1 литър и половина.

Морковът се почиства и нарязва, добавя се в чорбата. Измива се оризът, сипваме в тенджерата и варим до готовност. В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан пресен лук да омекне, снема се от котлона и разбъркваме с червения пипер.

Сипва се в чорбата, разбърква се и овкусяваме със сол и черен пипер.

Приготвя се застроика от разбит жълтък с кисело мляко, може и цяло яйце. Разбърква се с малко от топлия бульон и се връща във чорбата. Накрая се прибавят подправките, щипка риган и задължително пресен джоджен, нарязан ситно.

Поднасяме топла чорбата, а вкусът е уникален!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Моля да се редактира червеният пипер е половин чаена лъжичка , а не чаена чаша - грешка човешка ,извинявам се :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв