Агнешки котлет с тиквички и пресни картофи

20/04/2017
Мария
отМарияЧирак6211512
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите ги овкусяваме със сол и пипер и ги овалваме в мащерката. Запържваме ги хубаво от всички страни в тиган със зехтина и ги печем във фурна при температура 180°С около 7-8 минути в зависимост от дебелината им, така че месото да остане леко розово.

Предварително обелените и сварени картофи и тиквичките ги режем на кубчета, маслините и лука ги режем на ситно. Доматът го обелваме, режем го на парчета и го добавяме към останалите зеленчуци.

Всичко го слагаме в тигана и го сотираме. Овкусяваме го със сол и черен пипер и накрая добавяме накълцаният див чесън.

Сервираме го, като в чинията оформим канапе от зеленчуците и отгоре слагаме котлета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!