Великденски курабийки с парченца шоколад

15/04/2017
"Те носят радост и на малки, и на пораснали деца "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1.2 ч.ч.
  • разтопена мас - 1.2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • амонячна сода - 1 пакет
  • ванилия
  • лимонови корички
  • брашно - около 700 г
  • белтък - 1 бр. за намазване
  • шоколад - 2 с.л. парченца
  • захарна декорация
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се разтопена мас, кисело мляко с разбита в него сода от двата вида, ванилия, лимоновите корички и парченца шоколад.

Замесва се тесто, да не лепне, и се разделя на две части .Оставя се за 10 минути на хладно.

Първата част се разточва на кора и се изрязват различни фигурки, нареждат се в тава върху хартия за печене.

Втората част се оформят на топчета и отгоре леко се притискат с вилица.

Намазват се с разбит белтък, половината сладки се украсяват с захарна декорация, а другите се поръсват със кристална захар.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто - по тънките за 12-15 минути са готови.

Весел и шарен Великден!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар