Баница с агнешко и спанак

16/04/2017
"Почитателите на месцето ще разберат нетърпението, с което очакваме да вкусим тази уникална баница с агнешко и спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 300 - 400 г
  • спанак - 400 - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • доматено пюре - 1 с. л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 ч. л.
  • кимион - 1/2 ч. л. смлян
  • точени кори - 1 пакет
  • краве масло - 125 г за намазване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакa го бланшираме за 2 минути в подсолена вода, отцеждаме го, изплакваме го със студена вода и го нарязваме наситно.

Месото го накълцваме, запържваме го около 10 минути в предварително загрятото масло и добавяме наситнения лук. Щом месото се зачерви, го подправяме с доматеното пюре, джоджена, кимиона и сол.

Смесваме го със спанака и го оставяме да се охлади.

Половината от една кора я намазваме с разтопено масло. Кората я сгъваме на две, слагаме от плънката и я завиваме на руло.

По същия начин приготвяме всичките кори, подреждаме ги в намаслена тава и ги печем около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар