Голяма плетена бутерка

15/04/2017
"Животът може и да е прекалено кратък, за да месите бутертесто, но с нашата съкратена рецепта ще ви останевреме и за кафе с приятели "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • масло - 250 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • яйце - 1 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовка на маслото, което трябва да бъде разтопено, но не горещо.

Докато се охлади, разбийте яйцето със солта, захарта, добавете водата и накрая маслото.

Започнете да добавяте брашно, докато получите меко тесто - мазно, но без да лепне.

Оставете така полученото тесто да почива в хладилника поне 30 минути, но може да престои и до другия ден.

Разпределете на з топки. Със всяка от тях може да приготвите солени или сладки бутерки.

Моята е със сладко от ягоди - раточва се, реже се като на снимката, маже се със сладко, загръщат се лентите и се изпича.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар