Пълнена агнешка плешка с гъби и спанак

15/04/2017
Марияот МарияНовак
"Рецепта, която може да събере цялата рода около масата... с повод и без повод "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо905
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр. (2 кг)
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • спанак - 250 г
  • олио - 1 к. ч.
  • мащерка - 1 ч. л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и морковите ги нарязваме на дребно и ги запържваме около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите ги нарязваме на по-едри парчета и ги запържваме с лука и морковите 3–4 минути.

Спанакът го бланшираме в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което го отцеждаме и го оставяме да се охлади. Нарязваме го надребно и го прибавяме към останалите зеленчуци. Плънката я посоляваме и я подправяме с мащерката и накълцания магданоз.

Плешката я обезкостяваме, осоляваме и и правиме разрез, така че да получиме джоб, в който внимателно слагаме плънката. Зашиваме го и го поставяме в намазнена с останалото олио тава.

Печеме го 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това го намаляме на 140 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите