Карагьоз във фолио на фурна

15/04/2017
Марияна
отМариянаИноватор6162555813
"Капагьоз - това е риба, който се пече в собствен сос ... и е супер вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карагьоза, махаме му главата и опашката и го измиваме.

Подсущаваме го с кърпа. Посоляваме рибата със сол и черен пипер.

Поръсваме и с малки сух розмарин. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян.

С 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио.

Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба.

Слагаме двете увити риби в тавичка във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Да ви е сладко!

Можем да поднесем с прясна салата или варени картофи.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар