Карагьоз във фолио на фурна

15/04/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Капагьоз - това е риба, който се пече в собствен сос ... и е супер вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • карагьоз – 2 бр. едър
  • зехтин – 3 с.л.
  • лимон – 2 резенчета
  • сол
  • черен пипер
  • лющян – 2 клонки
  • розмарин - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме карагьоза, махаме му главата и опашката и го измиваме.

Подсущаваме го с кърпа. Посоляваме рибата със сол и черен пипер.

Поръсваме и с малки сух розмарин. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян.

С 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио.

Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба.

Слагаме двете увити риби в тавичка във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Да ви е сладко!

Можем да поднесем с прясна салата или варени картофи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар