Портокалов блат с круши и грис

21/04/2017
Iva Berkovaот Iva BerkovaНовак
"Толкова бързо се приготвя, че кафето ви дори няма да има време да изстине "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Портокалите и крушите се обелват. Портокалът се филетира, крушите се почистват от семките и дръжките.

2. Фурната се загрява на 200 градуса.

3. Портокалът и крушите се нарязват на дребно и се поставят в намазнената с масло форма за блат.

4. Поръсват се с ябълковия сок и се пекат във фурната около 15 мин.

5. Млякото се сгорещява, грисът се сипва и се вари при непрекъснато бъркане до готовност.

6. Тенджерата се маха от котлона, прибавя се амаретото и яйцето и цялата смес се излива върху запечените плодове.

7. Мюслите се запичат в тиган без мазнина и се посипват върху портокаловия блат и отгоре се добавя медът.

8. Пече се още 35 минути във фурната. За да не добие прекалено тъмен цвят, се покрива с фолио при печенето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар