Мусака Класика

15/04/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Класиката е вечна - няма някой, който да не обожава вкусна мусака "
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.

Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните моркови (на кубчета като за супа).

След няколко минути добавяме и нарязаните картофи, като постоянно разбъркваме. Когато започне да завира, прибавяме нарязания на ситно джоджен и лютеницата. Заливаме с гореща вода, колкото да покрие всичко.

Когато заври, посоляваме на вкус и добавяме ситно нарязания магданоз.
Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин).

Приготвяме си заливката - в купа разбиваме яйцата заедно с киселото мляко и изгасената в него сода, и брашното. Настъргваме кашкавала и също прибавяме към сместа.

Заливаме и печем още 10 минути до приятен загар.

Сервираме мусаката топла с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пламен Славов
Идеална рецепта, перфектно описана и представена. Като напълно начинаещ се справих прекрасно, а вкусът е като на мусаката на мама :-) Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв