Обезмаслена и безсолна домашна извара

15/04/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач215711
"Извара за всички, които предпочитат да си я приготвят сами!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко. Докато изстива, отделяме с лъжица каймака още щом се образува и така, докато спре да образува каймак.

Връщаме го на котлона и затопляме. Добавяме киселото мляко и го разтваряме вътре. Като заври, намаляме котлона и изчакваме да се пресече.

Дърпаме настрана и изчакваме да изстине.

Прецеждаме през тензух и консумираме или съхраняваме в хладилник 2-3 дни.

От литър мляко се получи около 200-250 г извара.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар