Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Чревца»Агнешки чревца на фурна със заливка

Агнешки чревца на фурна със заливка

Агнешки чревца на фурна със заливка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
07/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"В село Плешивец страшно много тачат тази рецепта. Разказват, че върви с бира, ракия, но не и защо селото им се казва така..."

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • магданоз
  • зелен лук - 5 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • черен пипер
  • лютивка - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • масло - 100 г
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре чревцата и ги оставете в разтвор от вода и оцет за около 30 минути.

Изплакнете ги добре, нарежете ги и ги сложете в съд с подсолена вода, за да се сварят. Добавете нарязаните и почистени моркови, целината и магданоза.

Готовите чревца сложете в подходяща тава за печене, добавете маслото и нарязаните на ситно лук и чесън.

Полейте с около 1 ч.ч. от бульона.

Добавете лютивката, овкусете със сол и черен пипер.

Запечете, докато изври бульонът.

Разбийте яйцата, добавете брашното и прясното мляко.

Залейте чревцата и допечете до златисто. Поднесете със свеж магданоз и джоджен.

Агнешките чревца на фурна със заливка са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: