Печено ароматно агнешко бутче

15/04/2017
Веселина Константинова
отВеселина КонстантиноваМастър Шеф133270113876
"Почти можете да доловите аромата му, нали?"
Приготвяне6 мин.
Готвене180 мин.
Общо186 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 764
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото бутче за печене. Сложете го в подходяща тава за печене и овкусете със сол.

Разтопете леко маслото. Прибавете червеният пипер и останалите подправки. Разбъркайте.

Направете няколко пробождания с помощта на остър нож върху бутчето.
Почистете чесъна, като махнете излишните люспи, но не белите скилидките докрай.

Пъхнете във всеки прорез скилидка чесън, като предварително смачкате леко всяка една.

Намажете обилно бутчето с маслото с подправки.

Налейте 2-3 ч.ч. хладка вода. Завийте много добре тавата с алуминиево фолио.

Изпечете агнешкото месо на бавен огън за около 3-4 часа.

В края на печенето може да отвиете фолиото и да допечете до златист загар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар