Печено ароматно агнешко бутче

15/04/2017
"Почти можете да доловите аромата му, нали?"
Приготвяне6 мин.
Готвене180 мин.
Общо186 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 913
  • Преглеждания за месеца2325
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото бутче за печене. Сложете го в подходяща тава за печене и овкусете със сол.

Разтопете леко маслото. Прибавете червеният пипер и останалите подправки. Разбъркайте.

Направете няколко пробождания с помощта на остър нож върху бутчето.
Почистете чесъна, като махнете излишните люспи, но не белите скилидките докрай.

Пъхнете във всеки прорез скилидка чесън, като предварително смачкате леко всяка една.

Намажете обилно бутчето с маслото с подправки.

Налейте 2-3 ч.ч. хладка вода. Завийте много добре тавата с алуминиево фолио.

Изпечете агнешкото месо на бавен огън за около 3-4 часа.

В края на печенето може да отвиете фолиото и да допечете до златист загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар