Печено ароматно агнешко бутче

15/04/2017
"Почти можете да доловите аромата му, нали?"
Приготвяне6 мин.
Готвене180 мин.
Общо186 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 235
  • Преглеждания за месеца300
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото бутче за печене. Сложете го в подходяща тава за печене и овкусете със сол.

Разтопете леко маслото. Прибавете червеният пипер и останалите подправки. Разбъркайте.

Направете няколко пробождания с помощта на остър нож върху бутчето.
Почистете чесъна, като махнете излишните люспи, но не белите скилидките докрай.

Пъхнете във всеки прорез скилидка чесън, като предварително смачкате леко всяка една.

Намажете обилно бутчето с маслото с подправки.

Налейте 2-3 ч.ч. хладка вода. Завийте много добре тавата с алуминиево фолио.

Изпечете агнешкото месо на бавен огън за около 3-4 часа.

В края на печенето може да отвиете фолиото и да допечете до златист загар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!