Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено ароматно агнешко бутче

Печено ароматно агнешко бутче

Печено ароматно агнешко бутче
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
15/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
186 мин.
Порции
8
"Почти можете да доловите аромата на това крехко и вкусно бавно изпечено агнешко бутче, нали?"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • джоджен - сух
  • магданоз - сух
  • кимион
  • червен пипер
  • масло - за намазване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе агнешкото бутче за печене. Сложете го в подходяща тава за печене и овкусете със сол.

Разтопете леко маслото. Прибавете червеният пипер и останалите подправки. Разбъркайте.

Направете няколко пробождания с помощта на остър нож върху бутчето.

Почистете чесъна, като махнете излишните люспи, но не белите скилидките докрай.

Пъхнете във всеки прорез скилидка чесън, като предварително смачкате леко всяка една.

Намажете обилно бутчето с маслото с подправки.

Налейте 2-3 ч.ч. хладка вода. Завийте много добре тавата с алуминиево фолио.

Изпечете агнешкото месо на бавен огън за около 3-4 часа.

В края на печенето може да отвиете фолиото и да допечете до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
печеното агнешко бутче е класика в жанра. Приготвям го по подобен начин, но слагам и зелен лук няколко връзки. Става ядене за милиони.
25.04.2023 20:37
Elena Todorova
Elena Todorova
Най-вкусното печено агнешко бутче се прави точно така - на бавен огън поне 4 часа, след това месото само пада от коста
28.03.2023 13:07
1