Козуначени мъфини с три вида пълнеж

16/04/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2242631852
"Ако обичате козунак, направо ще се влюбите в тези козуначени мъфини "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко трябва да бъде леко топло, а не горещо. В него се разтваря маята, захарта и 2 с.л. брашно и се оставя да шупне.

От брашното се оформя кладенче и се добавя се щипка сол. Яйцата се разбиват с миксер и се добавят захарта и настърганата лимонова кора.

Шупналата мая, маслото и яйчената смес се изсипват при брашното и се замесва меко тесто.

Готовото тесто преместете в чист съд, покрийте и оставете да втаса за около 2 часа или докато удвои обема си.

След това от тестото се оформят топчета със средна големина. Във всяко топче се слага различен пълнеж /шоколад, локум, стафиди/.

Във форма за мъфини се слагат хартийки и във всяка хартийка се слагат по 3 топчета /както е показано на една от снимките/. Оставят се да втасат и се намазват с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Поръсват се със захар и филиран бадем.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар.

Важно: Всички продукти трябва да са със стайна температура и помещението, в което се работи да е затоплено.

Забележка: От тестото може да се направи и цял козунак.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар