Великденски курабийки с пълнеж

16/04/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Няма нещо такова като твърде много курабийки, колкото и да на правите, до една ще се изядат "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете от двата вида сода в киселото мляко и оставете да шупне.

В дълбок съд разбийте яйцата и захарта. След това добавете млякото, щипка сол и мазнината. Всичко се разбърква много добре.

Пресейте брашното в отделен съд и добавере ванилиите. Постепенно добавете яйчено-млечната смес и разбърквайте с дървена бъркалка или лъжица.

Когато се офирни тесто доомесете с ръце. Тестото трябва да бъде меко, но не да се лепи по ръцете. Разделете тестото на 4 равни части /топки/. Всяка топка се разточва и от нея с помощта на чаша се изрязват парченца.

Във всяко парченце по средата добавете от мармалада и захлупете, така че да се получи полумесец, и прищипете краищата. Оваляйте готовите курабийки с кристална захар.

Пригответе голяма тава за печене, покрийте я с хартия за печене и наредете курабийките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или докато получат приятен загар.

Забележка: От тази смес могат да излезнат 30-40 курабийки, в зависимост с каква големина ги правите.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар