Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски курабийки с пълнеж

Великденски курабийки с пълнеж

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Великденски курабийки с пълнеж
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Няма нещо такова като твърде много курабийки, колкото и да на правите, до една ще се изядат"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г може и повече
  • яйца - 2 бр
  • захар - 6 с.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • мас - 5 с.л. /на стайна температура/
  • ванилия - 2 бр.
  • мармалад от сини сливи - или др
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете от двата вида сода в киселото мляко и оставете да шупне.

В дълбок съд разбийте яйцата и захарта. След това добавете млякото, щипка сол и мазнината. Всичко се разбърква много добре.

Пресейте брашното в отделен съд и добавере ванилиите. Постепенно добавете яйчено-млечната смес и разбърквайте с дървена бъркалка или лъжица.

Когато се офирни тесто доомесете с ръце. Тестото трябва да бъде меко, но не да се лепи по ръцете. Разделете тестото на 4 равни части /топки/. Всяка топка се разточва и от нея с помощта на чаша се изрязват парченца.

Във всяко парченце по средата добавете от мармалада и захлупете, така че да се получи полумесец, и прищипете краищата. Оваляйте готовите курабийки с кристална захар.

Пригответе голяма тава за печене, покрийте я с хартия за печене и наредете курабийките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или докато получат приятен загар.

Забележка: От тази смес могат да излезнат 30-40 курабийки, в зависимост с каква големина ги правите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: