Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от листа на цвекло, спанак и ориз

Супа от листа на цвекло, спанак и ориз

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818121
Супа от листа на цвекло, спанак и ориз
Снимка: Анонимен
2 / 3
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Пролетно чорбица от старите тефтери на баба - слагайте кисело мляко и хапвайте с много апетит"

Необходими Продукти

  • листа от цвекло - 200 г
  • спанак - 200 г
  • ориз - 3 шепи
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • джоджен - 7 - 8 стръка пресен
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си нарежете всички продукти на не много едро.

Загрейте олиото и добавете лука, след 2-3 минути добавете на веднъж магданоза, джоджена и чесъна. Когато усетите аромата на чесъна, добавете червения пипер и запържете за няколко секунди, внимавайте да не го прегорите.

Веднага добавете нарязаните листа спанак и цвекло. Залейте с гореща вода - около 2 литра, но може да намалите или увеличите количеството, зависи за колко човека се готви.

Оставете така да ври под капак за половин час, за да омекнат хубаво жилките на цвеклото. Посолете на вкус и добавете предварително измития ориз, варете до готовност на ориза.

Тук и една хитринка - когато яденето заври, спрете котлона и оставете под капак - оризът ще се свари без проблеми.

За финал направете варена застройка от жълтъка и киселото мляко.

Супата сервирайте топла, като можете да добавите и лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: