Къдрава баница със сирене, спанак и лапад

16/04/2017
Фати Камбероваот Фати КамбероваПомощник Готвач 1x
"Това е закуската, която може да хапваме всяка сутрин! Наистина разкошна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 235
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада и спанака. На лапада премахваме горчивата жилка и ги попарваме заедно във вряща вода за около 5 минути.

След като се поохладят, счукваме едно яйце и добавяме натрошеното сирене.

Намазняваме тавата и взимаме няколко листа от корите за баница и ги нагърчаме в тавата. Отгоре поръсваме с готовата плънка и отгоря нагърчаме още листа. Поръсваме отново с плънката и пак нагърчаме листа.

В купа разбиваме 2- те яйца и киселото мляко. Добавяме сол и разбъркваме добре.

Заливаме отгоре баницата с яйцата и киселото мляко. Подреждаме късчета масло и печем в предварително загрта фурна на 200 градуса до готовност.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар