Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Рапанчета от картофи

Рапанчета от картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Рапанчета от картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Апетитни, много ефектни и ужасно вкусни - топящи се в устата рапанчета"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • шунка - 80 г
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 12 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Хубаво е да са еднакви по големина. Отрязваме всеки един картоф през средата.

Отгоре им правим разрези, но не докрая, така че да се получи ветрило.

Нарязваме шунката на тънки парченца, домата също.

В един от разрезите поставяме по едно парченце шунка, в другия - домат, и така, докато свършат самите разрези.

Поръсваме с черния пипер и солта.

В тавичка поставяме хартия за печене, може и да се намаже с масло. След което поставяме готовите рапанчета.

Пече се в предварително загрята фурна към 40 минути.

Вадим, за да настържем кашкавала върху тях и пак поставяме за 10 минути, докато се разтопи самият кашкавал.

Може да се поднесе за предястие и за гарнитура към ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: