Торта Сахер по оригинална рецепта

16/04/2017
teodoraот teodoraНовак
"Нежен убиец на диети по изпитана и лесна за приготвяне рецепта - представяме ви най-вкусният Сахер на света "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 651
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Блат
  • натурален шоколад - 150 г с 74% какао
  • яйца - 6 бр.
  • краве масло - 82 % масленост - 150 г + 30 г за намазване
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • кристална захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 5 г
  • сол - 1 шипка
  • за намазване на блата
  • конфитюр от кайсии - 200 г
  • Мека шоколадова глазура за заливане
  • натурален шоколад - 200 г с 58% какао
  • кристална захар - 200 г
  • вода - 125 мл
  • За декорация
  • шоколадов кувертюр - 50 г
  • олио - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

А) Смесване на размекнатото краве масло с пудрата захар и ванилията и разбиване с миксер до кремообразна смес; прибавяне на жълтъците 1 по 1 в процеса на биене;

Б) Разбиване на белтъците с щипка сол на сняг с миксер и прибавяне на захарта б части, биене до твърд сняг;

В) Разтопяване на шоколада с 74 % какао - 150 г на водна баня - прибавяне към маслено-жълтъчната смес;

Г) Прибавяне на маслено-шоколадовата смес към белтъците, прибавяне на брашното и бакпулвера, размесен в него, и внимателно разбъркване с телена разбивачка или силиконова шпатула до еднородност;

Д) Изсипване на тестото във форма с д- 26 см на дъното, на която е сложена хартия за печене, а стените са намазани с краве масло;
Е) Печене при 180 градуса за 15 минути, 170 градуса - 15 минути, 160 градуса - 15 минути - изваждане и охлаждане;

Ж) Основата на блата на фирмата се разрязва на 2 посредата, наказване първата половина на блата с половината от конфитюра, поставяне на втората половина върху тортата и намазване на цялата торта с останалия конфитюр. Оставяне на основата за 30 мин, за да изсъхне. Конфитюрът трябва леко да се затопли и да се претрие през цедка;

З) Мека шоколадова глазура - приготвя се сироп от 125 мл вода и 200 г захар, като сложите да кипнат до разтваряне на захарта. Прибавяне на шоколад 58% какао към сиропа. Бъркане до разтопяване на шоколада. Докато глазурата е топла, залейте тортата, отцедете от излишната глазура.

И) Поставяне на тортата върху поставка с дантелена салфетка

Л) Изписване върху тортата в средата с шоколадов корнет Сахер .подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар