Домашно прясно овче сирене

16/04/2017
Емел
отЕмелНовак18237
"Ако искате вкусно мезе, трябва да си го приготвите сами!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 295
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • овче мляко - 1 л прясно
  • мая - за сирене
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се стопля като за бебе и към него се добавя 1 ч.л. вода и 5 - 6 капки от маята за сирене, разбърква се и оставя 1-2 часа или докато се покаже малко вода върху сиренето.

Изсипва се в голям тензух и се прецежда, а след като се изцеди, заедно с тензуха се слага в тава и върху него се слага по малка тава и се претиска с нещо тежко.

Оставя се за около час и се реже на квадратчета и се сервира.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Николина Панчева
от колко литра мляко излиза 1 голяма бучка сирене .но бих опитала и с 1 литър
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв