Сладкиш Агънце с ванилия и извара

16/04/2017
Мария
отМарияЧирак6211512
"Когато казахме печено агънце не си представяхте точно това, нали?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • захар - 175 г
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • яйца - 4
  • брашно - 250 г
  • ванилов пудинг - 1 опаковка
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • мляко - 125 мл
  • извара - 1 (= 250 г)
  • мазнина
  • брашно - за формичките тип Агънце
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и ваниловата захар ги разбивами на пяна. Яйцата ги разбъркваме отделно. Брашното, ваниловия пудинг и бакпулверa ги пресяваме и ги добавяме към сместа.

Прибавяме млякото и изварата, след което всичко го омесваме до получаването на еднородно тесто.

Формичките ги намазняваме и ги поръсваме леко с брашно. Тестото го разпределяме в двете формички (двете с вместимост по около 1 л) и го печем в предварително загрята фурна на 180 °C за около 50-60 минути до златисто кафяво.

След като са готови, агънцата ги изваждаме внимателно от формичките и ги оставяме да изстинат върху решетка.

Агънцата ги поръсваме с пудра захар и ги поднасяме.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар