Чийзкейк Страчатела

16/04/2017
"Божествен вкус и аромат - изискан вкус само за специални хора и специални моменти "
Приготвяне80 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 464
  • Преглеждания за месеца558
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За блата
  • овесени ядки - фини 120 г
  • какао - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • масло - разтопено 40 г
  • шоколад - 50 г нарязан на ситно
  • За чийз крема
  • маскарпоне - 500 г
  • мед - 4 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • желатин - 1 пакетче 12 г
  • сладкарска сметана - 260 мл за разбиване
  • тъмен шоколад - 100 г нарязана на малки парченца
  • За украса
  • чийзкрем - малко количество от него за шприцоване на розички
  • шоколадови парченца - за украса
  • малки фигурки - по избор за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с падащо дъно - 18 см и две малки формички сърце и кръгче с основа 10 см или форма с размер 20 см.

Направете основата, като в блендер смелите овесените ядки, какаото и шоколада. Добавете меда и предварително разтопеното и охладено масло. Разбъркайте и оформете лепкаво тесто. Растелете го по дъното на формата и заравнете с лъжица. Приберете в хладилника да се стегне.

Направете чийзкрема, като разбъркате меда, маскарпонето и ванилията до хомогенен крем. Продуктите трябва да са на стайна температура.

Накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне за около 15 мин. Междувременно разбийте 200 мл от сметаната на крем. Загрейте останалите 60 мл от сметаната и залейте желатина. Разбърквайте хубаво, докато се разтвори. Добавете желатина на тънка струйка към маскарпонената смес и разбъркайте хубаво.

Добавете на части разбитата сметана, като разбърквате внимателно, докато се поеме от маскарпонения крем. Отделете малка част от крема за украса, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.

Добавете в крема нарязаните парченца шоколад и разбъркайте. Изсипете готовия крем върху основата в тортената форма, покрийте със стреч фолио и приберете най-малко за 4 часа в хладилника да стегне.

При готовност отстранете ринга на формата като преди това минете по ръба с тънък нож. С шприц оформете от заделения крем розички и поръсете със захарните фигурки и шоколадовите люспи.

Рецептата видях от тук: http://angellovescooking.blogspot.bg/2017/02/viva-la-vita-avon-no-bake-stracciatella.htmlподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар