Козунак с домашни продукти

16/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329033
"Когато приготвяте козунак само с най-пресните домашни продукти, просто няма как да не се получи съвършен "
Приготвяне65 мин.
Готвене45 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите ви трябва да са на стайна температура, а млякото - топло, но не горещо, да ви трае пръстът.

Активирайте маята с малко захар, мляко и брашно.

Разбийте яйцата с захарта и останалото мляко, добавете и кората на лимона (само жълтата част).

Пресейте брашното и замесете меко лепкаво тесто, стопете маста с маслото и започнете да вмъквате по малко.

Намазнете обилно плота с олиото и разпъвайте и свивайте тестото, така, докато се усвои всичката мазнина.

Готовото тесто намажете с олио и покрийте, сложете да втаса в топло помещение.

Намажете формите от фолио за кекс (обли с дупка) и поръсете с малко брашно. Оформете фитили, като сложите от стафидите, които сте накиснали предварително с бренди, коняк или ром.

От три фитила оплетете плитка, сложете в три от формите или две зависи колко са големи.

Сложете оформените козунаци да втасат, след което намажете с разбитите жълтъци с мляко и олио, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 - 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар