Пъстърва в керемида

16/04/2017
"Не е важно кой ще улови пъстървата, а кой ще я приготви "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер отвътре, а отвън намажете с прясно изцеден лимонов сок.

Ако сте навън и имате възможност да накладете огън, поставете една керемида с дължината на рибата върху тлеещата жарава и положете пъстървата отгоре, като предварително намажете керемидата с краве масло.

В домашни условия използвайте електрическа скара - плоча. Печете, докато рибата се отлепи сама от плочата /керемидата/ и обърнете от другата страна.

В чашка смесете разтопеното масло със сухите подправки и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте добре, докато се хомогенизира.

Нарежете зеленчуците на едри парчета и всеки зеленчук намажете със сместа от двете страни. Поставете зеленчуците върху плочата /керемидата/.

Печете, докато се получи желания загар. Сервирайте в атрактивни съдове и гарнирайте с кръгчета лимон. Ако рибата е печена върху керемида, може да я използвате като чиния. Ако ви е останала марината, може да полеете ястието с остатъка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар