Шпикована агнешка плешка с маслини в гювеч

16/04/2017
"И голямата награда за най-вкусно агнешко в гювеч се присъжда на тази супер рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато подбирате картофите, гледайте де са с размерите на топче за пинг-понг, защото ще се пекат цели. Почистете ги с четка и всяко картофче надупчете на 4-5 места, за да може да поема соковете при печене.

Наредете картофките на дъното на глинен гювеч /моят е 14 литров/. Върху картофките разпръснете парченца краве масло /около 1 и 1/2 с.л./ и накъсайте перата на пресния чесън. Поръсетесъс сол. Добавете и гъбките начупени на едри парчета и 10 от маслините, които предварително сте обезкостили.

Нарежете бялата част от пресния чесън на пръчици с дължина около сънтиметър. Вземете плешката и направете кръстообразни дълбоки прорези, около десетина на брой, във всеки прорез заровете малка бучица краве масло, стръкче чесън и маслинка.

Останалото краве масло смесете с подправките и натрийте хубаво месото. Положете плешката върху картофките и печете 3 часа на 200 градуса под капак. Ако желаете след това може да отхлупите гювеча и да запечете още до коричка.

Аз не сметнах за необходимо, защото както ще видите от снимките придоби апетитен загар и не исках да изсъхва.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар