Ориз на фурна със сушени гъби и вино

16/04/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8416516
"С щипка магия обикновеният ориз с гъби се превръща в ароматно изкушение "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 300 г бял, бисерен
  • пилешки бульон - 600 мл
  • сушени гъби, манатарки - 10 бр.
  • бяло сухо вино - 300 мл
  • индийско орехче - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава сложете кравето масло и сушените гъби /като ги поначупите/, само докато маслото се разтопи и леко загрее. Внимавайте гъбите да не се препекат.

Измийте ориза от нишестето и го прибавете в тавата. Загрейте до 200 градуса, като през 1-2 мин разбърквате ориза, докато стане стъклен.

Залейте с 300 мл бяло вино и оставете ориза да го поеме.

Загрейте пилешкия бульон, прибавете и подправките. Кипнете бульона и залейте ориза. Разбъркайте добре и оставете да се пече на 180 градуса докато течността се обсорбира напълно.

Това е чудесно ароматно ястие или гарнитура към месо.

Съвет: Ако имате възможност, използвайте домашно приготвен пилешки бульон.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар