Салата с бейби спанак и карамелизирани орехи

17/04/2017
"Уникален микс от вкусове и аромати, които подхождат отлично на бутилка добре изстудено бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бейби спанак - 500 г
  • краставици - 1 бр.
  • синьо сирене - 30 г
  • орехи - 10 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Откъснете листенцата спанак и изплакнете добре. Оставете ги да се отцедят от водата. През това време сложете в джезве или друг съд с малко дъно 2 с.л. захар и загрейте на котлона.

Внимателно добавете на капки вода, само колкото захарта да се разтопи, но не и толкова, че да се получи сироп. Сгъстете до получаване на карамел със златист цвят и да става на твърда капка.

Счукайте орехите и отделете ядките. Запечете орехите на сух тиган и ги изсипете в горещия карамел. Разбъркайте добре и ги изсипете върху хартия за печене докато изстинат напълно.

Когато изстинат с нож накълцайте карамелените ядки. В купа поставете спаначените листа, нарязаната краставица и разбъркайте с три лъжици зехтин, сокът от половин лимон и сол на вкус.

Сервирайте салатата в красива чиния, отгоре настържете синьо сирене и поръсете с ореховите ядки. Гарнирайте с резени лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар