Норвежка зелена салата

16/04/2017
"Изискана и много вкусна зелена салата за всички, които обичат кулинарните експерименти "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • маруля - 1/2 бр. зелена
  • маруля - 1/2 бр. червена
  • пушена сьомга - 2 бр. коремчета от пушена норвежка
  • маслини - 10 бр. зелени мариновани
  • слънчогледови семки - 1 шепа
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете листата маруля и след това ги оставете да покиснат десетина минути в студена вода. Отцеденте добре и накъсайте листата в голяма купа.

Срежете маслините на две, накъсайте коремчетата пушена сьомга и овкусете с подправките и разбъркайте.

Оставете да престои в хладилника 20 тина мин.

През това време запечете слънчогледовите семки на сух тиган, докато придобият лек загар.

Когато изстинат напълно, поръсете салатата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар