Пържен агнешки дроб с гъби

16/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Уникално мезе за онези, които искат да се насладят на добра кухня и пивко червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки черен дроб - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • гарнитура
  • печурки - 400 г гъби
  • прасен лук - 5 стръка
  • олио - за пържене
  • чесън - 2 стръка пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се добре агнешкият дроб и се нарязва на дълги парчета. Всяко се овалва в брашно и леко се изтупва да падне излишното.

Гъбите се почистват заедно с пресния лук и чесън и нарязваме на ситно. В тиган се загрява олио и пържим агнешкия дроб от двете страни, изважда се в чиния.

В същата мазнина, ако е нужно, се добавя още малко олио се запържва нарязаният лук и чесън, след 2 минути прибавяме нарязаните на парчета гъби и овкусяваме със сол, черен пипер, магданоз.

След 5 минути е готово.

Поднасяме агнешкия дроб с гъби и чаша вино за разкош ! Добър апетит !подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар