Агнешко по марокански със зеленчуци върху кускус

16/04/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор301868173
"Забравете за агнешкото по рецепта на баба - този път изненадайте гостите за Великден с това уникално агнешко по Марокански!"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко - 600 г обезкостено от бут
  • червена чушка - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • морков - 2 бр.
  • кускус - 200 г
  • бульон зеленчуков - 550 мл
  • рас ел ханут - 3 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправката рас ел ханут е готов микс, закупен от арабски магазин.

Нарежете агнешкото на хапки и го овкусете със сол.

Загрейте зехтина и 1 с.л. масло в тиган на умерена температура. Запържете агнешкото, като разбърквате периодично за около 15 мин.

Междувременно почистете и нарежете зеленчуците на малки парчета. Добавете ги към агнешкото и разбъркайте. Пържете около 10 мин или докато малко омекнат зеленчуците.

Добавете 2 ч.л. от подправката рас ел ханут и черен пипер, разбъркайте хубаво и прехвърлете ястието в гювеч или друг съд. Залейте с 250 мл зеленчуков бульон и печете във фурна на 160 градуса с капак за около 1 час.

След като изтече времето, махнете капака и печете още около 15 мин.

Междувременно направете кускус, като в малка касерола го залеете с 300 мл зеленчуков бульон и добавите другата 1 ч.л. от подправката рас ел ханут.

Варете на умерена температура до поемането на течността от кускуса. Периодично разбърквайте. При готовност (опитайте някое зрънце) добавете 1 с.л. масло и разбъркайте хубаво.

Сервирайте агнешкото със зеленчуци върху готовия кускус.

Рецептата е адаптирана от www.menumag.bgподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар