Печено агнешко бутче с моркови и картофи

16/04/2017
"Вкусен Великден за цялото семейство!"
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се подправките - листа пресен розмарин, магданоз, пресен джоджен, сол, черен пипер, червен пипер, олио и вода. Поставя се в блендер и се смила на кашичка.

Намазва се агнешкото бутче от всички страни и поставяме в широката тава от печката.

Картофите, морковите и пресният лук се обелват, картофите се нарязват на едро, морковите - на кръгчета, пресният лук също се нарязва и разпределяме край бутчето.

Поръсват се с малко сол и олио, сипваме чаша бира и вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180 градуса за 2 часа.

Изважда се, сваляме фолиото, намазваме месото с 1 с.л. масло и ако е нужно, се долива вода. Връщаме във фурната без фолио да се запече за апетитна коричка.

Поднасяме порция със зеленчуците и чаша домашно вино.

Вкусен Великден!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар