Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко бутче с моркови и картофи

Печено агнешко бутче с моркови и картофи

Печено агнешко бутче с моркови и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
5
"Вкусен Великден за цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
  • бира - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - 1 шепа пресен
  • магданоз
  • розмарин - пресен
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се подправките - листа пресен розмарин, магданоз, пресен джоджен, сол, черен пипер, червен пипер, олио и вода. Поставя се в блендер и се смила на кашичка.

Намазва се агнешкото бутче от всички страни и поставяме в широката тава от печката.

Картофите, морковите и пресният лук се обелват, картофите се нарязват на едро, морковите - на кръгчета, пресният лук също се нарязва и разпределяме край бутчето.

Поръсват се с малко сол и олио, сипваме чаша бира и вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 180 градуса за 2 часа.

Изважда се, сваляме фолиото, намазваме месото с 1 с.л. масло и ако е нужно, се долива вода. Връщаме във фурната без фолио да се запече за апетитна коричка.

Поднасяме порция със зеленчуците и чаша домашно вино.

Вкусен Великден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: