Агнешки бут с бира и картофки на фурна

16/04/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Ястие, което ще събере цялото семейство около масата - хапвайте с апетит и да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се измива хубаво и се намазва със сол и черен пипер от всички страни.

Картофите, морковите и гъбите се нарязват на колелца. Агнешкото бутче се слага в тава, а от страни се редят зеленчуците. Полива се с олиото и се долива бирата.

Завива се тавата с фолио за печене и се пече около 2 часа на 180 градуса.

След 2 часа печене се маха фолиото, поръсва се с червен пипер и агнешкото се полива със образувалия се сос.

Пече се още 10-15 мин, докато се запече и хване хрупкава коричка. Това е най-лесно приготвеното агнешко, но пък сочно, крехко, вкусно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар