Агнешко дробено с бирен сос и лапад

17/04/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42610563553
"Ароматно агнешко, приготвено с бира, което пие много, много, много бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се поставят в тенджера с 2 л. вода. Оставят се да врят поне 20 минути като бульонът е хубаво да се изчисти от пяната.

Листата от лапада се пускат за 1-2 минути във вряща вода, след което се почистват от жилките и се нарязват на тънко.

Лука и гъбите се нарязват на ситно и се запържват с половината олио в дълбока тава. През това време дреболиите се режат на дребно и се прехвърлят в тавата при зеленчуците.

Прибавя се и нарязаният лапад. Всичко се залива с 2 ч.ч. бира и 2 ч.ч. от бульона (много домакини предпочитат него да изхвърлят, а да използват вода или бульон от нещо друго).

Поръсвате с подправки и сол на вкус и покривате тавата с фолио. Пече се на слаб огън (160 градуса) във фурната, за около час и 50 минути.

След това махате фолиото и допичате още 15 минути, така че сосчето да поизври и дробеното леко да се запече. Поднася се със зелена салата и изстудено питие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар