Печено агнешко бутче с було и печурки

17/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Най-вкусното агнешко запазихме за Великден! Сега и на вашата трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр. с плешката (предно)
  • було - 200 г
  • печурки - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче с плешката измийте и осолете, натрийте хубаво с червен пипер и олио.

Нарежете пресния лук и джоджена и ги сипете в дълбока тава, разбъркайте с олио и малко сол. Сложете бутчето върху лука и покрийте хубаво с булото.

Сипете малко вода, около две чаши. Покрийте тавата с алуминиево фолио, печете около час и половина и отстранете фолиото. Сложете измития ориз и нарязаните на ивици печурки.

Върнете в печката да се запече и свари ориза с печурките. Това печено бутче с печурки е оригинална и много вкусна рецепта за Великден.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!